Røde Kors-chef fra Aleppos ruiner: Ødelæggelser er hjerteskærende

Syrerne tror ikke på fred foreløbigt, lyder det fra Dansk Røde Kors' generalsekretær, der besøger landet.

Landets leder, Bashar al-Assad indledte sammen med russiske allierede inden da en målrettet offensiv med bombninger af oprørerne i Aleppo, der havde erobret byen i 2012 Fold sammen
Læs mere
Foto: KHALIL ASHAWI

Seksårsdagen for krigen i Syrien nærmer sig hastigt. Men selv om FN i disse dage for fjerde gang forsøger at forhandle en fred på plads i Schweiz, er der ikke meget håb blandt syrerne.

Det fortæller generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, der befinder sig i det krigshærgede land.

» De, jeg taler med, har ikke store forventninger til, at denne her konflikt er overstået snart,« siger han.

» Folk belaver sig på, at det er en konflikt, som ikke er løst hverken i morgen eller i overmorgen - og måske heller ikke om fem år.«

Krigen i Syrien brød ud i marts 2011 og har siden kostet over 300.000 livet. Samtidig er millioner af syrere flygtet eller internt fordrevne.

Generalsekretæren befinder sig torsdag i den syriske storby Aleppo. Han er en af de første fra Vesten i byen, efter at det syriske regime genvandt kontrollen i december sidste år.

Landets leder, Bashar al-Assad indledte sammen med russiske allierede inden da en målrettet offensiv med bombninger af oprørerne i Aleppo, der havde erobret byen i 2012.

Særligt synet af den sønderbombede østlige del har chokeret Anders Ladekarl.

» Det er et kæmpeområde, som er lagt i ruiner. Det er ganske hjerteskærende at se på.«

» Jeg har i mit lange liv som nødhjælpsarbejder aldrig set så omfattende og massive ødelæggelser, som der har været i Østaleppo,« siger han.