Røde Kors: Aleppo er på randen af en katastrofe

Hospital Aleppo blev torsdag ødelagt ved et direkte bombardement. Mange meldes dræbt og såret.

Foto: AMEER ALHALBI. Syrere redder et lille barn ud af en ødelagt bygning efter et luftangreb i Aleppo 28. april.
Læs mere
Fold sammen

askus: Den syriske storby Aleppo er på randen af en humanitær katastrofe efter en uge med eskalerende vold, siger Den Internationale Røde Kors Komite i en erklæring samtidig med, at der er rapporter om bombardement af et hospital i området.

- Et hospital i et oprørskontrolleret område af den syriske storby Aleppo blev torsdag ødelagt ved et direkte bombardement, siger Læger uden Grænser, som støtter hospitalet.

Mindst 14 patienter og ansatte - deriblandt tre læger - er blevet dræbt, siger nødhjælpsgruppen.

Overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder siger, at 27 er dræbt - blandt andet tre børn og byens sidste børnelæge.

Aleppo er delt mellem områder, som kontrolleres af regeringsstyrkerne og af oprørsgrupper.

En ledende regeringsvenlig avis i Syrien, Al-Watan, skriver ifølge AFP, at regeringshæren forbereder en stor offensiv for at genindtage hele Aleppo, som er landets næststørste by efter Damaskus.

- Nu er tiden inde til at indlede kampen for den fuldstændige befrielse af Aleppo - og dens omliggende provins, skriver avisen.

Snesevis af mennesker er blevet dræbt under de eskalerende kampe i den seneste tid, hvor regeringsstyrkerne har optrappet luftangreb, og hvor oprørerne har svaret igen med granatbombardementer af boligområder.

Ifølge Al-Watan har de syriske regeringsstyrker forberedt sig på "et afgørende slag" sammen med dets allierede. Avisen skriver, at slaget vil begynde snart, og at det vil være overstået hurtigt.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der sædvanligvis er velorienteret gennem et netværk af meddelere i Syrien, sagde tidligere i denne måned, at regeringsstyrker har generobret halvdelen af Aleppo.

Præsident Barack Obama meddelte mandag, at USA er ved at sende 250 elitesoldater til landet for at hjælpe lokale prodemokratiske militser.

/ritzau/AFP