Rockstjerner vil køle planeten ned

Red Hot Chili Peppers og Scissor Sisters er blandt dem, der vil hamstre CO2-afgifter.

I firserne var det billeder af sultende afrikanske børn, som fik rockstjernerne ned af barstolen og ud med raslebøssen.

I dag er det billeder af varmeplagede, hjemløse isbjørne. Og en mistænkelig varm vinter worldwide.

Den globale opvarmning er ikke længere til at komme udenom - selv for amerikanerne. Derfor har en lang række rockstjerner som Sonic Youth, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, Scissor Sisters, Bloc Party, The Killers, Klaxons, Sugababes og Panic! At the Disco teamet op med organisationen Global Cool, skriver Urban.

Tirsdag lancerede de sammen en stor kampagne 'Global Cool' for at holde temperaturen nede. Og midlet er simpelt.

Via internettet opfordrer de fans og andre miljøbevidste hoveder med lidt ekstra i pengepungen til at donere 20 pund (godt 225 kroner) til Global Cool. Derefter kan organisationen købe sig ind på markedet for CO2-kvoter.

Kvoterne er oprettet til de globale virksomheder, der producerer mere CO2 end de tilladte grænser. De kan så købe sig ekstra kvoter fra mindre producerende virksomheder.

Det system vil Global Cool ændre på ved at købe CO2-kvoter uden at sælge dem igen. Derved ryger der mindre skadeligt CO2 ud i atmosfæren.

Musikerne står i kø for at melde sig på hjemmesiden www.global-cool.com. Her kan man se eksklusive koncert- og privatoptagelser til gengæld for donationen. Desuden ligger der planer på tegnebordet for store Live Aid-lignende koncerter til sommer.

Ikke alle tror dog lige meget på planen. Selvom miljøorganisationen Friends of the Earth er glade for initiativer mod global opvarmning, tvivler de på, at Global Cool kan forandre et marked, der er mere værd end 90 milliarder pund.

Til det siger en af idémændene, Dan Morrel, til avisen Sunday Telegraph:

»De events, vi planlægger, er ikke bare et par koncerter. Det er en ti-års plan for at redde vores planet. Det her bliver større end Live Aid. Det er det nødt til.«

Kilde: Urban