Robin Williams led af Parkinson

Den nu afdøde amerikanske skuespiller Robin Williams led af sygdommen Parkinson, fortæller hans kone i en pressemeddelelse.

Arkivfoto. Robin Williams i selskab med sin kone Susan Schneider. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRED PROUSER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: De seneste dage har der været spekuleret kraftigt i, hvorfor den særdeles afholdte og vellidte skuespiller Robin Williams tidligere på ugen valgte at tage sit eget liv.

Nu har hans efterladte kone, Susan Schneider, kastet nyt lys over det tragiske udfald i en pressemeddelelse, hvor hun fortæller, at hendes mand var ædru, men at han kæmpede med depressioner og de tidlige stadier af Parkinson-syge.

»Robins ædruelighed var intakt. Og han kæmpede modigt sine egne kampe med depression og angst såvel som de tidlige stadier af Parkinsons-syge, som han ikke var parat til at dele offentligt,« siger Susan Schneider ifølge det amerikanske medie Variety.

Williams blev fundet død mandag morgen i sit hjem i det nordlige Californien. Susan Schneider håber, hendes mands død kan hjælpe andre til at søge hjælp.

»Det er vores håb, at i lyset af Robins tragiske død vil andre finde styrken til at søge den hjælp og støtte. De har brug for at få hjælp til de kampe, de måtte stå over for, så de kan føle sig mindre bange,« siger Susan Schneider.

Den 63-årige skuespillers død har kastet fans verden over ud i en kollektiv sorg, og de mange reaktioner har trøstet familien, fortæller Susan Schneider.

»Siden hans død, har alle vi, der elskede Robin, fundet en trøst i den kæmpestore strøm af kærlighed og beundring fra de millioner, hvis liv han har berørt,« siger Suan Schneider.

»Hans største arv - foruden hans tre børn - er den lykke og glæde, han tilbød til andre. Især til dem, der kæmper personlige kampe,« siger Susan Schneider.