Risikerer fem år bag tremmer for at fornærme paven

Italiensk komiker kan fængsles i fem år for at omtalte pavens fremtid i helvedet med homoseksuelle djævle.

Enhver italiener der forulemper paven, risikerer fem år bag tremmer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christophe Simon

"Inden for de næste 20 år kommer paven til at være der hvor han hører hjemme – i Helvedet – pint af homseksuelle djævle. Og nogle meget aktive, ikke passive."

Den svada kan nu komme til at koste den italienske komiker Sabina Guzzanti, fem år bag tremmer hvis hun dømmes i den retssag som anklageren Giovanni Ferrares forsøger at stable på benene.

I følge Times Online, vil anklageren hænge komikeren op på en aftale indgået i facistlederen Mussolini regeringstid i 1929 mellem Vatikanet og den italienske regering. Og i følge den rangerer forulempelser af paven på linje med forulempelser af landets præsident.

Anklagerens ansøgning om at måtte rejes en sag mod Sabina Guzzanti, der tidligere har været ude med riven efter premierminister Silvio Berlusconi,
har affødt stærke reaktioner i Italien. Komikerens far, politikeren Paolo Guzzanti mener, at anklagerne er middelalderagtige.

”Måske burde min datter også tvinges til at gå på glødende kul”, siger han til italienske medier.

Italienske forfattere bakker også op om det frie ord og selv fra dele af kirken møder Sabina Guzzanti om ikke forståelse, så ihvertfald ingen krav om straf.

”Vi kristne er vant til forulempelser, der er den del af det at være kristen. Men det samme gør tilgivelse, lyder det fra præsten Bartolomeo Sorge i avisen, La Rublica.