Rigmand fundet død i celle – risikerede udlevering til USA

John McAfee risikerede 30 års fængsel i USA ved udlevering. Ifølge El Mundo er han fundet død i sin celle.

Britisk-amerikanske McAfee har angiveligt bevidst fusket med skat i USA mellem 2014 og 2018, hvor han har tjent millioner på konsulentarbejde, kryptovaluta og sælge rettighederne til sin livshistorie. (Arkivfoto). Adalberto Roque/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

John McAfee er fundet død i sin fængselscelle i Barcelona, efter at en spansk domstol onsdag har givet grønt lys til at udlevere ham til USA. En dom, der kunne appelleres.

Det bekræfter catalanske retsmyndigheder onsdag.

Alt tyder på, at der er tale om selvmord, oplyser myndigheden.

75-årige John McAfee betragtes som en pioner inden for antivirussoftware. I USA er han anklaget for skattefusk, og han risikerede op mod 30 års fængsel, hvis han blev dømt.

Britisk-amerikanske McAfee har angiveligt bevidst fusket med skat i USA mellem 2014 og 2018, hvor han har tjent millioner på konsulentarbejde, kryptovaluta og sælge rettighederne til sin livshistorie.

Ifølge USA, som bad om at få McAfee udleveret, tjente han mere end ti millioner euro - knap 75 millioner kroner - i den periode.

Han blev anholdt i Barcelona i oktober 2020, da han var på vej om bord på et fly med kurs mod Istanbul i Tyrkiet.

Det skete, dagen efter at USA's sigtelse mod ham blev offentliggjort.

McAfee tjente i 1980'erne en formue på antivirussoftware af samme navn som ham selv. Senere har han bevæget sig ind på markedet for kryptovaluta, som han har hævdet at tjene 12.500 kroner om dagen på.

Han har over en million følgere på det sociale medie Twitter. For en uge siden skrev han, at amerikanske myndigheder mener, at han har "gemt kryptovaluta".

»Det ville jeg ønske.«

»Mine tilbageværende ejendele er alle beslaglagt. Mine venner er fordampet på grund af frygt for at være associeret med mig. Jeg har ingenting. Men jeg fortryder ingenting,« skrev han.

/ritzau/Reuters