Rig hund i skjul efter dødstrusler

Den lille malteserhund Trouble er kommet i vanskeligheder efter at have modtaget 20 dødstrusler.

Her et billede fra 2003 af hundens ejer Leona Helmsley. Hun døde august 2007 - 87 år gammel. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHIP EAST/Reuters

En lille hund ved navn Trouble, der efter sin ejers død i sommer arvede 12 millioner dollar - cirka 60 millioner danske kroner, er blevet nødt til at gå i skjul på grund af dødstrusler. Det skriver amerikanske medier.

Den lille malteserhund tilhørte hotelmilliardæren Leona Helmsley, som døde i august måned, og der gik ikke længe, før den lille rige hund fik sin første dødstrussel ind ad brevsprækken.

Der skulle dog hele 20 dødstrusler til, før der blev der taget affære, og det blev besluttet at flyve Trouble til Florida under et falsk navn, for at den kunne undslippe sine fjender og bo i sikkerhed.

John Codey har ansvaret for hundens kapitalfond, og han fortalte for nyligt til det amerikanske tv-selskab CBS, at hundens sikkerhed, lægeregninger, tilberedte måltider og pleje koster omkring 300.000 dollar om året – cirka halvanden million danske kroner.

Troubles afdøde ejer, Leona Helmsley også kaldet Dronningen af Ondskab, har ønsket, at hunden skal begraves ved siden af hende, når den dør.

Når det sker, vil resten af pengene fra hundens fond gå til den samme velgørende organisation, som også har arvet de fleste af den afdøde hotelgigants hoteller.