Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Mangemilliardæren Richard Branson har ikke i sinde at droppe sine planer om kommerciel rumturisme, selvom hans rumfærge SpaceShipTwo fredag styrtede ned under en testflyvning over Mojave-ørknen i Californien.
Rumfartøjet havde to piloter om bord, og den ene af piloterne mistede livet ved ulykken, mens den anden blev svært kvæstet.
Richard Branson skal lørdag møde holdet bag flyvningen i Californien, og han har allerede nu gjort det klart, at planerne om rumfart fortsætter.
I en udtalelse på Virgin Galactics hjemmeside oplyste firmaet fredag i kølvandet på ulykken:
»Rumfart er hårdt, og i dag var en barsk dag. Vi har tænkt os at hjælpe til med undersøgelsen, så vi finder ud af, hvad der skete i dag. Vi kommer igennem det her,« hedder det i udtalelsen, der fortsætter:
»Fremtiden er på mange måder bygget på hårde dage som disse, men vi mener, vi skylder holdet, som har arbejdet hårdt på det her projekt, at forstå det her og bevæge os fremad. Og det er det, vi vil gøre,« skriver selskabet på sin hjemmeside.
Virginselskabet bekræftede fredag, at der opstod et problem, da rumfærgen affyrede sin raketmotor, hvilket førte til et drastisk højdefald, og nu skal yderligere undersøgelser bringe klarhed over den tragiske ulykke.
Fartøjet brugte testflyvningen til at teste en redesignet raketmotor, og det var tilsyneladende den, der satte ud under affyringen. Det var første gang, at rumfærgen var på vingerne siden januar.
Virgin Galactic beskæftiger sig med rumturisme, og på længere sigt er det meningen, at selskabet vil bringe almindelige mennesker ud i rummet.
Selskabet har tidligere oplyst, at SpaceShipTwo med al sandsynlighed ville få sin første tur til det ydre rum ved udgangen af året, hvis testflyvningerne gik efter planen.
Richard Branson håbede at være om bord på den første kommercielle flyvning næste år, og flere end 700 kunder har allerede betalt knap 1,2 millioner kroner per billet for en kort flyvetur i rummet.