Rice til Pakistan: Følg alle spor

Uanset hvor ubehagelige steder sporene fra terrorhandlingen i Indien fører hen i Pakistan, skal de forfølges, understreger Condoleezza Rice.

Foto: Kevin Lamarque / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA's udenrigsminister Condoleezza Rice, der onsdag kommer til den indiske hovedstad New Delhi opfordrer pakistanerne til at forfølge alle spor fra terroraktionen i Mumbai. Også selv om de fører ind i statsapparatet.

”Vi understreger overfor den pakistanske regering, at den bliver nødt til at forfølge beviserne uanset hvor de leder hen og at gøre det på den kraftigste mest beslutsomme måde .”

Den amerikanske udenrigsminister mere end hentyder her til formodninger om, at den pakistanske efterretningstjeneste ISI, er dybt infiltreret af islamister med sympatier for al-Qaeda og til at ISI står bag gruppen Lashkar-e-Taiba, der opererer i Kashmir, og som inderne mistænker for at have organiseret terrorangrebet i Mumbai.

”Jeg vil ikke drage forhastede konklusioner, men det er min opfattelse, at det er tid for et komplet og fuldstændig åbent samarbejde, og det er hvad vi forventer af Pakistan,” lyder det fra Condoleezza Rice til Reuters.

Pakistans præsident Asif Ali Zardari, har erklæret, at han vil slå ned enhver der sættes i forbindelse med terroraktionen, men har samtidig anmodet Indien om ikke at straffe hans land for aktionen. Samtidig har den pakistanske præsident åbent advaret om, at de militante kræfter har evnen til at fremprovokere en krig i området.