Revolutionshelt forsøgt fængslet

Ashraf Mohammed truet med tortur, mens balladen igen blusser op i Cairo

Egyptiske kampvogne parkeret blandt tilhængere og modstandere af præsident Mubarak i slåskamp på Tahrirpladsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANNIBAL HANSCHKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

CAIRO: En af Tahrir-pladsens meste markante stemmer er blev forsøgt anholdt af det hemmelige politi, som truede med fængsel og tortur.

Senere under afhøringer forsøgte de at få ham til at tage hjem. Det fortæller han Berlingske, mens balladen bryder ud på Tahrir-pladsen.

Demonstranten er et kendt ansigt på pladsen, har en af de stærkeste røster, han har udtalt sig til en række internationale medier; CNN, BBC, France 24 og samt en række store aviser. Men nu er hans sikkerhedssituation sådan, at Berlingske vælger ikke at bringe hans navn.

I går kom det frygtede hemmelige politi op til ham og sagde, at han skulle holde med at tale mod Hosni Mubarak. For når det her – opstanden - var over vil de udsætte for den værste tortur de kunne finde på.

Demonstranten siger: ”De kan bare slå mig ihjel, men jeg frygter for revolutionen. Det hemmelig politi er overalt på pladsen, de har vundet folks tillid ved at råbe mod Mubarak – og er nu også blandt pladsens sikkerhedsvagter.”

Hæren har sagt at man ikke vil gribe ind over for demonstarnternes ret til at være der, men Ashraf fortæller at soldaterne samarbejder med det hemmelige politi.

Berlingske interviewer ham, mens de voldsomme sammenstød går i gang ude på Tahrir-pladsen. Blandt andet kommer nogle af Mubarak-tilhængerne ind Tahrir-pladsen på heste og kameler, mens de har kæppe i hånden, som de bruger til at slå på de folk som de rider ind i.

Den seneste ballade understreger hans historie.