Reuters: To drenge er reddet ud fra grotte

18 professionelle dykkere har reddet de første to drenge ud fra grotte.

Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA

De første to drenge fra et thailandsk fodboldhold er reddet ud fra en grotte i den nordlige del af landet, siger en lokal embedsmandskilde ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Lægehold er placeret ved grotten, hvor redningsaktionen gik i gang natten til søndag. Drengene er ifølge lokale kilder delt op i fire grupper under redningsaktionen.

18 professionelle dykkere er sat ind for at redde de i alt 12 drenge og deres træner ud på et tidspunkt, hvor forholdene i grotten er relativt gunstige.

En redningsleder sagde ved redningsoperationens begyndelse, at det ville tage omkring 11 timer at hjælpe de første drenge ud i dagslyset.

- I dag er det D-dag. Drengene er parate til at møde hvilke som helst udfordringer, sagde redningsoperationens leder, Narongsak Osottanakorn.

Hele operationen kan tage tre til fire dage.

Pårørende, pressefolk og andre interesserede er samlet nær grottens indgang.

Over 1000 journalister følger redningsoperationen.

De 12 drenge, som er i alderen fra 11 til 16 år, og deres træner gik ind grotten den 23. juni trods advarselsskilte. Da monsunregnen kom, blev de smalle gange hurtigt oversvømmede, og gruppen blev presset længere og længere ind i grottesystemet.

Da dykkere fandt frem til dem, havde de været indespærret i ni dage.

Følg livebloggen herunder:

/ritzau/Reuters