Republikanske toppolitikere advarer imod Trump

Romney og McCain går imod Donald Trump, som styrer mod at blive republikanernes præsidentkandidat.

ARKIVFOTO: John McCain og Mitt Romney advarer mod Donald Trump som republikansk præsidentkandidat. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN SNYDER

To fremtrædende republikanere langer nu voldsomt ud efter Donald Trump.

Den tidligere præsidentkandidat Mitt Romney beskylder Donald Trump for at føre en meget grov valgkamp og beskylder ham for at være kvindehadsk og uærlig, skriver AFP.

De hårde ord faldt i en tale i Utah torsdag, hvor han opfordrede republikanerne til at samle sig om en af Donald Trumps konkurrenter i kampen om at blive republikanernes kommende præsidentkandidat.

Talen var et forsøg på at dæmpe Donald Trumps momentum i valgkampen, inden han kan stå tilbage som republikanernes præsidentkandidat.

- Her er, hvad jeg ved. Donald Trump er falsk, en bedrager. Han bedrager den amerikanske offentlighed, lød det fra Romney.

Også den fremtrædende toppolitiker John McCain, som var republikansk præsidentkandidat i 2008, slutter sig til Mitt Romneys kritik.

- Jeg deler bekymringerne om Donald Trump, som min ven og den tidligere republikanske kandidat Mitt Romney har beskrevet i sin tale i dag, udtaler McCain i en erklæring ifølge Reuters.

- Jeg vil også tilslutte mig de mange bekymringer om Hr. Trumps uvidende og farlige udtalelser om nationale sikkerhedsspørgsmål, som er blevet rejst af 65 republikanske ledere, udtaler han videre.

Senest vandt Donald Trump over sine nærmeste konkurrenter i de fleste af primærvalgene i de 12 delstater, der gik til valg tirsdag på den såkaldte Super Tuesday.

Selv om der fortsat er konkurrence om normeringerne, så er der mere og mere, der tyder på at netop Trump bliver republikanernes kandidat, når det egentlige valg af USA's 45. præsident skal finde sted i november.

/ritzau/