Republikansk vicepræsidentkandidat vil angribe i Syrien

USA bør bruge militær magt mod den syriske regering, siger Republikanernes Mike Pence om situationen i Aleppo.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Donald Trumps vicepræsidentkandidat, Mike Pence, opfordrede i tv-debatten med Demokraternes vicepræsidentkandidat, Tim Kaine, til et amerikansk angreb i Syrien.

Pence fastslår, at USA bør angribe den syriske regering, hvis Rusland fortsætter med at støtte præsident Bashar al-Assads forsøg på at generobre storbyen Aleppo.

- Hvis Rusland vælger fortsat at være en del af dette barbariske angreb på Aleppo, bør USA bruge militær magt til at ramme målene i Assads regime, siger Mike Pence.

Aleppo er kommet i centrum i den syriske borgerkrig, som nu er inde i sit sjette år.

Den østlige del af Aleppo, der er kontrolleret af oprørere, har været under konstante angreb, siden regimet sammen med Rusland for knap to uger siden varslede en ny offensiv.

I tv-debatten mellem de to amerikanske vicepræsidentkandidater i Farmville, Virginia, tirsdag aften lokal tid, talte begge kandidater for etableringen af humanitære zoner i det nordlige Syrien.

Den amerikanske regering var tæt på at lancere angreb mod det syriske regime i 2013. Det skete, da der dukkede beviser op for, at den syriske regering havde angrebet civile med kemiske våben.

Det endte dog med, at præsident Barack Obama i stedet gik med til en aftale om, at Syrien skulle fjerne sine kemiske våben. Aftalen blev mæglet på plads af Rusland.

Både Mike Pence og Tim Kaine kritiserede undervejs i tv-debatten Rusland for dets støtte til det syriske regime.

Imens kom det til sammenstød mellem de to vicepræsidentkandidater, da snakken faldt på den russiske præsident, Vladimir Putin.

- Donald Trump har igen og igen rost Vladimir Putin. Og det er jo klart, eftersom han har forretningsforbindelser til russiske oligarker, der har tilknytning til Putin, lød det fra Tim Kaine.

Mike Pence benægtede imidlertid beskyldningerne, som han kaldte "fuldstændigt unøjagtige".

Mandag annoncerede den amerikanske regering, at USA suspenderer forhandlingerne med Rusland om våbenhvile i Syrien.

Begrundelsen er ifølge det amerikanske udenrigsministerium, at våbenhvilen ikke virker, og at Rusland ikke er i stand til at standse volden.

/ritzau/AFP