Republikansk sværvægter støtter Obama

USAs tidligere udenrigsminister, den republikanske Colin Powell, går imod sit partis linje og siger, at han vil stemme på Obama.

- Jeg stemte på ham i 2008, og jeg har tænkt mig at gøre det samme i 2012, siger den tidligere udenrigsminister og republikaner Colin Powell om Obama. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM WATSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Når amerikanerne skal til valg den 6. november, kan Barack Obama regne med støtte fra i hvert fald én ærke-republikaner.

Colin Powel, som var udenrigsminister under den republikanske præsident George W. Bush peger nemlig på Obama, siger han ifølge Reuters.

- Arbejdsløsheden er for høj. Der er stadig problemer på boligmarkedet. Men jeg ser tegn på, at vi er på vej op igen, lyder det Powell, der også roser Obama for hans udenrigspolitik, og særligt tilbagetrækningen fra Irak og nedtrapningen i Afghanistan.

Desuden mener Powell, at Obamas økonomiske politik langsomt, men sikkert bringer USA tilbage på rette spor.

Udover at være tidligere udenrigsminister, har Powell også været national sikkerhedsrådgiver for Ronald Reagan. Men trods sin stærke tilknytning til Det Republikanske Parti, pegede Powell også på Obama ved valget i 2008 og gik dermed imod sit eget parti - et træk, der også dengang vakte stor opmærksomhed.

Trods dette erklærer Powell stadig, at han er republikaner.

Ifølge AP har Obama ringet til sin republikanske støtte for at sige tak for skulderklappet.

Web-tv: Se Obamas reaktion på Trumps udfald