Republikansk Obama-udfordrer død efter coronasmitte

Forretningsmanden Herman Cain, der stillede op for Republikanerne for at slå Obama i 2012, er død.

Herman Cain, der stillede op ved Det Republikanske Partis primærvalg forud for præsidentvalget i 2012, er død efter at have fået diagnosen covid-19. Her taler han ved en partikonference i Louisiana i juni 2011. Sean Gardner/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forretningsmanden Herman Cain, der var kandidat i det republikanske primærvalg forud for USAs præsidentvalg i 2012, er død efter at være bekræftet smittet med coronavirus.

Det fremgår af en meddelelse på hans hjemmeside. Han blev 74 år.

Cain blev bekræftet smittet i slutningen af juni. Kort inden havde han deltaget i et af præsident Donald Trumps valgmøder i Oklahoma i juni, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er dog uklart, om det var her, at han blev smittet med coronavirusset.

1. juli blev han indlagt på et hospital i Atlanta-området med vejrtrækningsproblemer.

»Vi vidste, da han først blev indlagt med covid-19, at det ville blive en hård kamp. Han havde problemer med at trække vejret og blev kørt på hospitalet i ambulance,« lyder det i meddelelsen.

Herman Cain var direktør for pizzakæden Godfather's Pizza, da han besluttede at stille op ved det republikanske primærvalg.

Han gik til valg på at indføre det, han kaldte en »9-9-9 skatteplan« - ni procents personskat, ni procents erhvervsskat og ni procents moms.

Han trak sig fra valgkampen i 2012, efter at han blev beskyldt for sexchikane og utroskab. Han har selv afvist at have gjort noget forkert.

Sidste år overvejede præsident Donald Trump at indsætte Cain på en ledig post i den amerikanske centralbanks bestyrelse.

Men Cain meldte fra, fordi de gamle beskyldninger om seksuelt upassende opførsel dukkede op igen.

Tidligere i år blev han ansat som vært på tv-stationen Newsmax. Det var meningen, at han skulle have en rolle som politisk kommentator ved det kommende præsidentvalg i november.

»Herman Cain legemliggjorde den amerikanske drøm og repræsenterede det bedste af den amerikanske ånd,« skriver præsident Trumps pressetalskvinde, Kayleigh McEnany, på Twitter.

Herman Cain har tidligere haft kræft og var derfor blandt de mennesker, der anses for at være i risikogruppen i forhold til coronasmitte.

/ritzau/