Republikanere vil lempe våbenlov i USA

Det skal være nemmere at få fat på lyddæmpere, mener republikanere. Det Hvide Hus vil udskyde snakken.

Tidligere i år blev der stillet lovforslag om at gøre det nemmere at anskaffe sig lyddæmpere til håndvåben samt at bære våben skjult på tværs af stater. Det Hvide Hus vil ikke diskutere en ændring i våbenloven bare et døgn efter masseskyderi i Las Vegas. Scanpix/Nils Meilvang/arkiv Fold sammen
Læs mere

Det er for tidligt at diskutere en ændring i våbenloven, under et døgn efter at en mand skød og dræbte 58 mennesker og sårede flere end 500 under en musikfestival i Las Vegas.

Det siger talsmand for Det Hvide Hus Sarah Sanders ifølge Reuters.

»I dag er en dag, hvor vi skal trøste de overlevende og begræde dem, vi har mistet. Det er for tidligt at diskutere, når vi ikke kender al fakta, eller hvad der skete,« siger hun.

I januar blev der stillet to lovforslag om at gøre det nemmere at anskaffe sig lyddæmpere til håndvåben samt at bære våben skjult på tværs af stater. Det skriver AP.

Lovforslaget, der skal lempe reglerne for anskaffelse af lyddæmpere, hedder »The Hearing Protection Act of 2017« og er stillet af republikaneren Jeff Duncan.

Ifølge ham er det vigtigt, at der kommer lettere adgang til lyddæmpere, så eksempelvis jægere ikke bliver udsat for det høje brag, der kommer, når et våben affyres. Det skal med andre ord beskytte hørelsen.

For at få en lyddæmper skal man betale 200 dollar, have taget sit fingeraftryk og have lavet et baggrundstjek. Det kan tage op til ni måneder, og det er de foranstaltninger, som man vil have fjernet.

En lyddæmper fjerner ikke al lyd, når et våben affyres, men lyden dæmpes betragteligt.

Forslaget har ifølge AP stor opbakning blandt republikanere.

Det andet lovforslag vil gøre det muligt at bære skjulte våben på tværs af staters grænser. Det gælder kun i de stater, hvor det er lovligt at bære skjulte våben.

Kritikere af lovforslaget frygter ifølge netmediet bustle.com, at det vil føre til flere skyderier som det, der fandt sted i Las Vegas i USA natten til mandag, hvor 58 døde og over 500 blev såret.

/ritzau/