Republikanere kritiserer Trumps påstande om svindel

Valgtilforordnede frygter, at de kan miste vælgernes tillid efter beskyldninger om valgfusk og manipulation.

Donald Trump bliver kritiseret i sit eget parti for udtalelser om, at medierne manipulerer og giver en farvet dækning af valgkampen. Der spekuleres i, at det kan komme til et oprør blandt grupper af Trump-tilhængere, hvis de ikke vinder valget. Scanpix/Mark Ralston Fold sammen
Læs mere

New York. En række fremtrædende republikanske politikere og valgtilforordnede fra begge de to store amerikanske partier lægger afstand til Donald Trumps beskyldninger om, at medierne og Demokraterne fusker med valget, skriver The New York Times.

Påstandene fra Trump har skabt frygt for, at hans tilhængere ikke vil acceptere et nederlag, og The New York Times skriver, at beskyldningerne fra den republikanske præsidentkandidat allerede har svækket tilliden til valget.

- Der spekuleres i, at det kan komme til et oprør blandt grupper af Trump-tilhængere, hvilket skaber stor bekymring i borgerrettighedsgrupper, hedder det.

Også republikanske valgtilforordnede, som har tillidshverv i forbindelse med afviklingen af valget, frygter, at de er ved at miste mange vælgeres tillid som følge af Trumps retorik.

- Vi har sørget for, at det er let at stemme og vanskeligt at lave valgfusk. Vi kommer til at gennemføre et godt og rent valg her i Ohio, siger republikaneren Jon A. Husted.

Husted er en af de ansvarlige for valgets gennemførelse i delstaten Ohio.

Han kalder Trumps udtalelser for forkerte og uansvarlige.

Trump, der har rystet USA's politiske normer med udtalelserne, har ikke fremlagt nogle beviser for sine påstande.

Han har flere gange beskyldt medierne for en farvet dækning af valget og for at manipulere. Denne gang er gået han videre end sine påstande om en hemmelig alliance mellem rivalen Hillary Clinton og de amerikanske medier.

- Der bliver helt sikkert svindlet ved valget af de utroværdige og fordrejede medier, som støtter den uhæderlige Hillary - men også på mange valgsteder - trist, har Trump skrevet på Twitter.

En del amerikanere har allerede afgivet deres brevstemmer til valget. Men selve valgdagen er først 8. november.

To målinger, der er udsendt søndag, viser en føring til Clinton.

Den ene, som avisen Washington Post står bag, giver Demokraternes kandidat et forspring på fire procentpoint. I en anden måling i avisen Journal fører hun med 11 procentpoint.

/ritzau/