Republikanere holder happy hour for Hillary

Hvad gør man ikke for at fiske stemmer? Det Republikanske Parti har eksempelvis arrangeret en reception til ære for Hillary Clinton.

Hillary Clinton ved en pressekonference mandag i Denver, Colorado på førstedagen for Demokraternes nationale kongres. Fold sammen
Læs mere
Foto: Max Whittaker / AFP

I et forsøg på at få Det Demokratiske Partis tilhængere til at blive lunere på rivalen John McCain, har Republikanernes Nationale komité netop afholdt et arrangement med titlen »Happy Hour for Hillary«.

Mandag havde Republikanerne installeret sig på Paramount Café i Denver. Stedet ligger ganske tæt ved centret, hvor Det Demokratiske Parti har deres kongres i denne uge. Og så kunne det jo være, at et par af Hillarys gamle fans ville kigge indenfor.

»Fra republikanere til uafhængige til åbensindede demokrater. John McCain samler opbakning fra vælgere over hele landet, der tror på, at han er den mest kvalificerede kandidat til at lede vores land som øverstbefalende,« lød det i Republikanernes invitation.

Hillary dukkede ikke op
Men Hillary havde ikke lyst til at deltage i sin egen happy hour og få en gratis øl, selv om hendes politiske modstandere betalte regningen.

»Senator Clinton støtter Senator Obama og opfordrer alle hendes tilhængere til at gøre det samme,« sagde Hillary Clintons talsmand Mo Elleithee til tidsskriftet The Nation.

Han gjorde helt klart, at receptionen ikke ville være blandt de anbefalede events for Hillarys venner.

På et af Hillary-fansenes debatfora på nettet blev tilbuddet fra Republikanerne hilst velkomment af enkelte som en venlig gestus, mens andre kaldte arrangementet »et eksempel på manglende respekt« og »manipulation«.