Republikaner vil forbyde anordning brugt i Las Vegas-skyderi

Anordning, der kan omdanne halvautomatiske våben til næsten fuldautomatiske, bliver måske forbudt i USA.

Carlos Curbelo (til venstre). Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer

Efterforskningen af søndagens skudmassakre i Las Vegas har afsløret, at den formodede gerningsmand anvendte en anordning, der gør halvautomatiske våben i stand til at affyre skud væsentligt hurtigere end normalt.

Men anordningen, kendt som bump stock, bliver muligvis snart gjort ulovlig.

Republikaneren Carlos Curbelo, der er medlem af Repræsentanternes Hus, vil en af de nærmeste dage stille forslag om at forbyde bump stocks.

Det oplyser hans talsperson til The Hill.

Ifølge onlinemediet har flere politikere i Washington siden skyderiet, der med næsten 60 dræbte og omkring 500 sårede er det mest dødelige i USA's nyere historie, talt om et forbud.

Tidligere onsdag sagde Ron Johnson, formand for Senatets udvalg for indenlandsk sikkerhed, at han sandsynligvis vil stemme for et forbud.

12 af de rifler, som blev fundet på den hovedmistænkte Stephen Paddocks hotelværelse i Las Vegas, var ifølge The New York Times modificeret, så han kunne affyre skud hurtigere.

Et fuldautomatisk våben kan ifølge The New York Times sende næsten 100 kugler afsted på syv sekunder.

Analyser af videooptagelser fra skyderiet i Las Vegas viser, at gerningsmanden fra sit hotelværelse på 32. etage på et tidspunkt affyrer omkring 90 skud på ti sekunder.

Til sammenligning har en lydsekvens fra et masseskyderi på en natklub i Orlando i juni 2016 dokumenteret, at der på ni sekunder blev affyret 24 skud. Her anvendte gerningsmanden et halvautomatisk våben uden en bump stock.

Anordningen erstatter en riffels normale skæfte, det er den del, som holdes ind mod skulderen, så våbnet glider hurtigere frem og tilbage ved hvert skud.

Dermed kan et halvautomatisk våben affyre skud næsten lige så hurtigt som et maskingevær. I USA er det ifølge The New York Times forbudt for private at besidde fuldautomatiske våben, som er fremstillet efter maj 1986.

Ejerskab af ældre modeller kræver en særlig tilladelse fra de føderale myndigheder.

/ritzau/