Republikaner i USA anklages for seksuelt overgreb på 14-årig

Kvinde fortæller, hun som pige blev seksuelt antastet af Roy Moore, der er favorit ved senatsvalg i Alabama.

Foto: Jonathan Ernst. Den amerikanske senats-kandidat Roy Moore er beskyldt for at have forgrebet sig på en 14-årig pige.
Læs mere
Fold sammen

Washington. Den republikanske favorit til at vinde en plads i USA's senat for staten Alabama, Roy Moore, beskyldes for tidligere i livet at have haft seksuelle kontakter til en 14-årig pige.

Det skriver avisen Washington Post.

Hvis det er sandt, så må han trække sig inden valget i næste måned, siger ledende republikanere.

Det er en kvinde i Alabama, som nu stiller sig frem. Leigh Corfman fortæller, at hun i 1979 som 14-årige blev seksuelt befamlet af den dengang 32-årig Moore.

Moores kampagnestab kalder oplysningerne i Washington Post for "selve definitionen på falske nyheder".

- Hvis disse beskyldninger er sande, så må han træde tilbage, lyder det fra den republikanske flertalsleder i Senatet, Mitch McConnell.

Moore var i 1979 lokal anklager i Alabama, da han angiveligt forgreb sig på pigen. Der var ikke tale om fuldbyrdet samleje.

Han er i dag 70 år og pensioneret højesteretsdommer i Alabama.

Tre andre kvinder stiller sig frem i Washington Post og fortæller, at de følte sig jaget af Moore, da de var i alderen fra 16 til 18 år. Men han tvang dem ikke til seksuelle kontakter.

Moore regnes som en stærkt konservativ kandidat. Han har opbakning fra Steve Bannon, som tidligere var præsident Donald Trumps højrehånd i Det Hvide Hus.

/ritzau/AP