Renset for pædofilianklager: Nu overvejer han at sagsøge New York

Den 22-årige danske pædagogstuderende er på fri fod og ikke længere sigtet for at have krænket små børn. Nu overvejer han at sagsøge New York.

Pædagogstuderende Malthe Thomsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Vingaard / DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en tydeligt lettet advokat for den 22-årige pædagogstuderende Malthe Thomsen, som Berlingske Nyhedsbureau fangede, kort efter at sagen mod hendes klient var frafaldet.

Malthe Thomsen er ikke længere sigtet for at have sexkrænket 13 børn i en børnehave i New York, hvor han var i praktik. Den unge dansker er en fri mand.

»Anklageren sagde i dag (torsdag, red.), at hun ikke har nogen beviser, der kan føre til en tiltale, så de er nødt til at lade sagen frafalde,« siger Malthe Thomsens forsvarer, Jane Byrialsen, kort efter, at sagen frafaldt ved en domstol i New York.

Spørgsmål: Hvordan reagerede Malthe?

»Han sad og græd af lettelse. Han sagde næsten ikke noget. Han græd bare. På vej over til retten gik vi og diskuterede, om han skulle i fængsel igen. Det sagde jeg, at han ikke skulle, men det troede han ikke på,« siger Jane Byrialsen.

Forsvareren understreger, at Malthe Thomsen med frafaldelsen af sagen nu er helt renset.

»Nu er sagen fuldstændig afsluttet. Der vil ikke være nogle papirer med hans navn på i det kriminelle system herovre«.

Efter cirka fire en halv måned bag tremmer kunne Malthe Thomsen altså gå ud af døren i retsbygningen i New York, velvidende at han ikke skal tilbage bag tremmer.

»Nu skal han lige have et par dage til at komme sig over, hvad der er sket, men han overvejer stærkt at køre en erstatningsdag mod New York City og NYPD (New Yorks politi, red.),« siger Jane Byrialsen.

Næste skridt er ifølge forsvareren, at Malthe Thomsen skal have pakket sine ting sammen, sige farvel til de kolleger, som har støttet ham i hele forløbet, og som han ikke har talt med siden fængslingen 27. juni. Og så skal han hjem til Danmark.

Det var en kollega, der anmeldte danskeren. Denne kollega rejste efterfølgende til Grækenland, hvor hun fortsat befinder sig. Det er baggrunden for, at sagen har trukket i langdrag.

»Vi kan måske køre en sag mod hende. Det har jeg ikke nået at tænke over endnu,« siger Jane Byrialsen.

Børnehaven gennemførte efterfølgende en undersøgelse af påstandene mod Malthe Thomsen, og ifølge den interne undersøgelse var der intet at klandre den 22-årige dansker for. Det har domstolen nu givet børnehaven ret i.