Religiøse ledere kræver tegnere hængt

Bevæbnede pakistanere demonstrerer mod Muhammedtegning, mens pakistanske religiøse ledere kræver tegnerne på Charlie Hebdo hængt.

Billedet her er fra en demonstration mod tegningerne i Peshawar, Pakistan, 16. januar. Fold sammen
Læs mere
Foto: BILAWAL ARBAB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PAKISTAN: Religiøse ledere i Pakistan kræver ifølge BBC, at tegnere og journalister på det franske satiriske magasin, Charlie Hebdo bliver hængt, efter offentliggørelsen af tegninger af profeten Muhammed. Den seneste blev bragt på forsiden onsdag, en uge efter massakren på magasinets medarbejdere.

Samtidig samledes flere hundrede vrede demonstranter efter fredagsbønnen uden for det franske konsulat i den sydlige millionby Karachi for at protestere mod tegningerne i Charlie Hebdo.

Ifølge internationale nyhedsmedier udviklede demonstrationen sig voldeligt, og mindst tre personer blev såret.

BBC skriver, at demonstranterne bar skilte med en tekst, der fordømte Charlie Hebdo, forsøgte at bryde ind i konsulatbygningen. Demonstrationens ledere siger, at de ville aflevere en skriftlig protest på konsulatet, men at de blev forhindret og stoppet af politiet.

Forud for fredagsbønnen havde Pakistans største islamistiske parti Jamaat-e-Islam opfordret til landsdækkende demonstrationer, men foreløbig er Karachi det eneste sted, hvor der er meldinger om, at folk er gået på gaden for at protestere.

Ifølge Reuters kom flere hundrede demonstranter i kamp med politiet, og nyhedsbureauet skriver, at en del af demonstranterne er bevæbnede med skydevåben.

En Reuters-journalist på stedet fortæller, at demonstranterne smed sten og andet kasteskyts mod politiet, der svarede igen med varselsskud, vandkanoner og tåregas.

Det lykkedes til sidst at drive demonstranterne tilbage fra konsulatet, og området er nu roligt, oplyser BBC.