Rekordmange knivdrab får køkkenproducent til at designe nye knive: De kan ikke bruges til overfald

Nye knive skal være sværere at bruge til overfald. En britisk knivproducent har designet en serie af knive, der ikke kan trænge gennem hud.

Ny britisk lovgivning kategoriserer køkkenknive som et overfaldsvåben, så snart de er ude af køkkenet. Nu har en britisk knivproducent designet en ny række knive, som skal være svære at bruge til overfald. Fold sammen
Læs mere
Foto: Viners

Der er aldrig blevet stukket flere mennesker ned i England og Wales. I oktober havde politiet registreret 44.000 knivoverfald fra juni 2018 og 12 måneder frem.

Men den tendens vil en britisk knivproducent nu være med til at ændre. Det britiske firma, som hedder Viners, har nemlig designet en række nye knive med afrundede spidser. Det skriver The Independent.

Det nye design betyder, at knivspidsen ikke kan trænge gennem hud, lover producenten, som har døbt knivserien »Assure« – der på dansk kan oversættes til forsikring.

Ifølge Viners er knivserien skabt som en reaktion på det stigende antal knivoverfald i landet og på den nye lovgivning, der nu kategoriserer køkkenknive som overfaldsvåben, hvis de bliver taget med ud af køkkenet.

Knivene er »gentagne gange blevet testet« for at sikre, at »spidsen ikke kan trænge gennem hud«, oplyser producenten til The Independent.

Boris Johnson til kamp mod knivoverfald

Under den britiske valgkamp lovede premierminister Boris Johnson, at han ville kæmpe hårdere imod stigningen i knivoverfald.

Han foreslog blandt andet, ifølge The Guardian, at regeringen kunne gøre det lettere for politiet at standse og ransage personer, der var kendt for at bære knive på gaden.

Alle, der blev pågrebet med en kniv, skulle øjeblikkeligt arresteres, sigtes inden for 24 timer og stilles for retten inden for den første uge derefter, mente premierministeren.

Siden 2014 er antallet af knivoverfald steget med 80 procent i England og Wales – fra omtrent 24.000 til 44.000. Tallet har aldrig været højere i den tid, hvor sammenlignelige data er blevet indsamlet fra politikredsene, skriver BBC.

I to ud af fem drabssager er mordvåbnet typisk en kniv, og i 2017-2018 var der 285 knivdrab i England og Wales. Det er det højeste tal siden 1946, skriver BBC.

Ud af 44 politikredse har 43 oplevet en stigning i knivvold.

På de engelske hospitaler melder lægerne ud, at man har oplevet en stigning i antallet af patienter, der må indlægges efter knivoverfald. Deres skader er typisk mere alvorlige, end man så førhen, patienterne bliver yngre og yngre, og stadig flere af dem er kvinder, skriver BBC.

Langt de fleste knivoverfald finder sted i forbindelse med voldelige overfald eller røverier, skriver BBC.