Rejseselskaber dropper Egypten

Opdateret kl. 18.23: Rejseselskabet Star Tour stopper frem til 26. april alle rejser til Egypten på grund af uroen i landet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De store danske rejseselskaber Star Tour, Spies og Apollo lukker nu for alle rejser til Egypten de kommende måneder. Det rammer alene i Star Tour 8000 rejsende.

I forvejen er alle rejser frem til 24. februar aflyst, og charterselskaberne er i disse dage ved at trække kunderne hjem. Rejsestoppet til Egypten forlænges mindst to måneder i Star Tour.

I Spies kører rejsestoppet foreløbigt frem til 31. marts.

- Der bliver nu tidligst igen gennemført charterrejser til det uroplagede land efter den 26. april. Det vil sige, når sommersæsonen starter, siger salgsdirektør Stig Elling, Star Tour.

Få pengene eller ny rejse

Aflysningen af Egypten-rejserne rammer 8000 danske kunder hos Star Tour. De får nu så vidt muligt tilbudt andre sydlige rejsemål med sol, primært de canariske øer og Cypern.

Til de rejsemål indsættes fire ekstra fly.

- Vi stiller kunderne frit. De får valget mellem et andet rejsemål, at udsætte deres rejse, eller at få pengene tilbage, siger salgsdirektøren.

Stig Elling indrømmer, at det kan blive svært at indfri alle ønsker, idet rejsende fra hele Europa nu forsøger at undgå Egypten og finde andre rejsemål.

- Vi får problemer med at skaffe hotelkapacitet. Der bliver ikke plads til alle på de planlagte tidspunkter, siger Stig Elling og tilføjer, at det specielt kan volde problemer i skolernes vinterferie i uge syv og otte.

Apollo sætter Jordan på programmet

Han opfordrer chartergæsterne, der har købt en Egypten-rejse, til ikke at kontakte Star Tour.

- Vi kontakter selv alle gæster fra torsdag morgen og holder ekstra åbent til klokken 21, siger Stig Elling.

I Spies er det lykkedes at fremskaffe tre ugentlige ekstrafly til de canariske øer allerede fra den kommende uge, oplyser direktør Jan Vendelbo.

Apollo aflyser alle rejser til Egypten resten af vintersæsonen, og det drejer sig om syv ugentlige afgange. De bliver erstattet af fem fly hver uge til andre varme rejsemål blandt andet Jordan.

/ritzau/