Reinfeldts efterfølger som partileder er udpeget

Den nye partileder for Moderaterna i Sverige er blevet udpeget ved en ekstraordinær partikongres. Det er Anna Kinberg Batra, der afløser den tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt.

Den tidligere svenske statsminister Fredrik Reinfeldts efterfølger som partileder for Moderaterna i Sverige bliver som ventet Anna Kinberg Batra. Det skriver flere svenske medier.

Udnævnelsen af den nye partileder fandt sted under en ekstraordinær partikongres i Solna lørdag.

I sin afskedstale ved partikongressen fortalte Fredrik Reinfeldt, hvad der i første omgang lokkede ham til at blive en del af svensk politik.

»For mig er de bedste øjeblikke i politik, når vi får mennesker til at vokse. Det er spændende, når det sker, for det er ikke sikkert, at det sker,« sagde han ifølge expressen.se i talen og fortsatte:

»Det har været mit og partiets livsværk at sætte spørgsmålstegn ved, hvordan vi kan få folk til at vokse i den form for udviklede samfund, som Sverige er et eksempel på.«

Mod slutningen af sin afskedstale rettede han en tak til sine partifæller og til sin inderkreds. Samtidig lovede han at støtte den nye partiledelse uden at blande sig alt for meget:»Jeg vil støtte jer på den måde, jeg tror, er klogest. Ved ikke at sige for meget,« sagde han og afsluttede:

»En stor tak for en fantastisk tid.«

Under valget i Sverige i september oplevede de borgerlige partier - herunder også Moderaterna - et markant nederlag, da samtlige partier i den blå alliance gik tilbage.