Redaktør støttede Trump - men tror på at Clinton vinder

Donald Trump har potentiale til at blive en ny Reagan eller Thatcher, mener chefredaktør fra Missouri.

Donald Trump har været en usædvanlig præsidentkandidat, og valgkampen har været usædvanlig. En lille avis i Missouri har som en af få kastet sin støtte bag Trump. Men chefredaktøren tror nu, at han taber. Reuters/Carlo Allegri Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tog ikke chefredaktør Dennis Ellsworth mange minutter at skrive den leder, der for tre en halv uge siden gav hans avis, St. Joseph News-Press, en smule uvelkommen opmærksomhed.

Avisen i Missouri er bare en af en håndfuld amerikanske aviser, der åbent har støttet republikaneren Donald Trumps kandidatur.

Men selv om avisen mistede en del abonnenter, står Ellsworth ved sin støtteerklæring.

- Folk er virkelig delt her i Midtvesten. Vi ville have fået lige så voldsomme reaktioner, hvis vi havde støttet Clinton.

- Men vi mener virkelig, at Donald Trump for et bredt udsnit af Amerika står for forandring: Regeringen skal blande sig mindre, økonomien være mere robust, og Amerika skal stå for en anden form for lederskab i verden. Det får de ikke med Hillary. De er klar til noget nyt.

Dennis Ellsworth har svært ved at tro, at valgdagen endelig er oprunden efter en valgkamp, der virkelig har været højst usædvanlig.

- Vi har haft en republikansk kandidat, der har opført sig mere som en uafhængig kandidat. Og en vicepræsidentkandidat, der har måttet appellere til republikanerne om at komme hjem til partiet.

Chefredaktøren erkender, at han ikke ved meget om Europa. Men han kan godt forstå, hvis Trumps direkte stil og alle hans laster og fejl får europæerne til at undre sig over kandidaternes karaktertræk og debatniveauet.

- Det kan godt virke, som om vi for hvert årti tager et skridt tilbage i forhold til der, hvor vi egentlig gerne ville være. Og ja, det kan godt være, han er sexistisk. Men hun har løjet og beriget sig selv.

- Folk må jo vælge, hvilke laster de er mest optaget af. Og nu siger mange altså, at de bare ønsker sig en præsident, der kan fixe ting. Og vi skal nok holde os ude af hans soveværelse, hvis han holder sig ude af vores.

Ifølge Ellsworth har Trump - trods alle sine fejl - potentialet til at blive en ny Ronald Reagan eller Margaret Thatcher. En der virkelig vil gøre en forskel i verden.

Men når det er sagt, tror redaktøren fra Missouri ikke længere på, at Trump vinder præsidentvalget.

- Det er ikke, fordi jeg ved mere end andre. Men jeg går ud fra, at han taber, siger Ellsworth.

Uanset hvem der vinder, venter redaktøren fire år, der ikke bliver særligt produktive. Alene på grund af kandidaternes alder tvivler han på, at nogen af dem vil kunne blive genvalgt.

Og hvis Hillary Clinton vinder, venter der Det Republikanske Parti en stor opgave.

- Det vil være tid til hovedrengøring. Partiet har brug for igen at finde ud af, hvad det virkelig står for, siger Dennis Ellsworth.

/ritzau/