Redaktør: Charlie Hebdo er færdig med at tegne Muhammed

Efter terrorangrebet i januar vil det satiriske magasin Charlie Hebdo ikke længere bringe tegninger af profeten Muhammed, siger redaktør og udgiver.

Foto: PASCAL GUYOT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De franske satiretegnere fra det satiriske magasin Charlie Hebdo har tegnet deres sidste tegning af profeten Muhammed.

Det siger redaktør, satiretegner og udgiver af Charlie Hebdo, Laurent Sourisseau, til det tyske magasin Stern.

»Vi har tegnet Muhammed for at forsvare princippet om, at man kan tegne, hvad man vil. Men det er underligt, for det forventes af os, at vi forsvarer friheden til at udtrykke, hvad man vil, men der er ingen, der tør gøre det,« siger redaktøren, der udgiver sine tegninger under navnet »Riss« i Charlie Hebdo.

»Vi mener stadigvæk, at vi har ret til at kritisere alle religioner. Men nu har vi gjort vores job. Vi har forsvaret retten til at karikaturtegne,« siger Laurent Sourisseau.

Men Charlie Hebdo må ikke forbindes med islam, og folk må ikke tro, at magasinet er besat af Islam - for ifølge »Riss« er andre religioner ligeså slemme:

»De fejl, som man kan anklage islam for at indeholde, kan man også finde i andre religioner,« siger han til Stern.

Laurent Sourisseau var til stede i Charlie Hebdos redaktionslokaler i Paris den dag i januar, hvor avisen blev angrebet af terroristerne, der senere viste sig at være de to brødre, Said og Cherif Kouachi.

Kun ved at spille død overlevede Sourisseau angrebet.

12 personer blev dræbt af de to terrorister, da de stormede redaktionen under deres ugentlige redaktionsmøde. Senere påtog al-Qaeda i Yemen sig skylden for terrorangrebet på satiremagasinet.

De sagde, at de hævnede Charlie Hebdo for netop at have tegnet Muhammed.

Laurent Sourisseau er ikke ene om ikke at ville tegne profeten Muhammed mere.

Også satiretegneren Renald Luzier, der går under navnet »Luz« i Charlie Hebdo, har udtalt til det franske kulturmagasin Les Inrockuptibles, at det ikke længere interesserer ham at tegne Muhammed.