Rådgivers farvel kan ændre Trumps kurs over for Putin

Anti-russiske følelser inficerer Trump-administrationen, siger en fremtrædende russisk parlamentariker.

Trumps sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, trækker sig efter kontrovers. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Michael Flynns tilbagetræden fra posten som national sikkerhedsrådgiver for præsident Donald Trump tyder på, at den nye amerikanske regering er blevet "inficeret" med antirussiske følelser.

Det siger et fremtrædende medlem af Ruslands parlament.

»Enten har Trump ikke tilstrækkelig med uafhængighed, og derfor er han blevet trængt op i et hjørne, eller også har antirussiske følelser allerede inficeret hele Trump-administrationen,« siger parlamentariker Konstantin Kosatjov til nyhedsbureauet RIA.

Kosatjov leder udenrigsudvalget i parlamentets overhus.

Flynns overraskende tilbagetræden kan betyde, at den nye amerikanske præsident ikke tilnærmer sig Rusland så hurtigt og i den grad, som han tidligere har antydet, siger en højtstående amerikansk regeringskilde.

Flynns tilbagetræden sker kun 24 dage inde i Trumps præsidentperiode.

»Mange i Washington var imod Flynns prorussiske kurs, og visse ting vil nu blive justeret,« siger iagttagere til Reuters.

»Flynns afsked kan betyde, at et markant kursskifte nu er mindre sandsynligt - i hvert fald på kort sigt,« siger en højtstående regeringskilde.

En anden kilde siger, at den nye situation kan styrke andre medlemmer af regeringen - deriblandt forsvarsminister Jim Mattis og udenrigsminister Rex Tillerson.

/ritzau/Reuters