Rådgiver: Trump vil ikke granske Clintons e-mail-sag

USA's kommende præsident vil ikke indlede ny undersøgelse af Hillary Clintons e-mails, siger Trump-rådgiver.

Foto: PAUL J. RICHARDS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington. Donald Trump vil ikke iværksætte en ny efterforskning af Hillary Clintons såkaldte e-mail-sag.

Det bekræfter Trumps nære rådgiver Kellyanne Conway. Hun siger i et interview med tv-stationen MSNBC tirsdag, at USA's kommende præsident ikke vil forfølge sagen videre.

- Når den kommende præsident siger, allerede inden han er taget i ed, at han ikke vil forfølge denne sag, sender det et meget stærkt budskab, siger Conway på spørgsmålet om, hvorvidt andre dele af det republikanske parti kan slippe sagen.

Trump selv er endnu ikke kommet med en udmelding om, hvorvidt han vil indfri sit løfte om at lade en særlig anklager granske Clintons brug af en privat e-mail-server, da hun var udenrigsminister.

Ved Trumps valgmøder råbte hans tilhængere ofte "Spær hende inde!", når den republikanske præsidentkandidat omtalte e-mail-sagen.

Hans trussel om at sende sin politiske modstander i fængsel, som faldt under den anden tv-debat mellem de to præsidentkandidater, udløste fordømmelser fra flere sider.

Siden Trump overraskende blev valgt som USA's kommende præsident ved valget tidligere på måneden, har han undveget spørgsmål om sine tidligere udtalelser om e-mail-sagen.

Sagen kom frem, da New York Times i marts 2015 afslørede, at Clinton brugte en privat e-mailkonto som udenrigsminister. Det skete i perioden fra 2009 til 2013 og var et muligt brud på reglerne.

I juli i år konkluderede forbundspolitiet FBI, at Clinton håndterede de hemmelige oplysninger "ekstremt skødesløst", men at det skete i god tro.

Mindre end to uger inden præsidentvalget 8. november genåbnede FBI sagen efter fund af e-mails på en computer, som tilhører Clintons nære rådgiver. To dage inden valget meddelte FBI, at der ikke er grund til at sigte Clinton.

/ritzau/dpa