Quiz: Hvor godt kender du USAs kommende præsident?

Fem kandidater er endnu officielt i spil til at blive USAs næste præsident. En af dem har fået en is opkaldt efter sig, en er gift med en tidligere cheerleader og en lod sig inspirere af Karl Marx som ung. Test her, hvor godt du kender kandidaterne.

Fold sammen
Læs mere

Den amerikanske valgkamp trådte med gårdsdagens primærvalg ind i en afgørende fase, da en række delstater tog stilling til, hvem de ønsker som præsidentkandidat for deres parti.

For demokraternes Hillary Clinton var den såkaldte Super Tuesday en rigtig god dag. Hun vandt overbevisende med sejr i syv delstater, mens konkurrenten Bernie Sanders tog sejren i fire.

Også hos republikanerne var der en klar vinder. Her vandt den kontroversielle forretningsmand Donald Trump ligeledes syv delstater, mens forfølgerne Ted Cruz og Marco Rubio vandt henholdsvis tre og en.

Selvom det efterhånden ser svært ud for Bernie Sanders på den ene fløj og Ted Cruz og Marco Rubio på den anden, kan alle fem kandidater i teorien stadig nå at vinde deres partiers nominering.

Berlingske har gravet i de fem kandidaters baggrund, så du her kan teste, hvor indgående du kender dem: