Pyt, sagde Fred, jeg stiller op

Han er kaldt doven og ligeglad med Det Hvide Hus, og han har næsten indrømmet, at det er sandt. Men måske er det bare skuespilleren, der taler.

Foto: Jim Young/Reuters

WASHINGTON: På et vælgermøde i staten New Hampshire mellem jul og nytår stillede en vælger, Todd Chelf fra byen Burlington, det spørgsmål, som forlængst burde være stillet til Fred Thompson:

Gider du egentlig være præsident?

Tvivlen burde ikke svæve over en republikansk præsidentkandidat, der af mange konservative kommentatorer er blevet udråbt til den nye Ronald Reagan. Men den store, tunge skuespiller, kendt fra bl.a. Jagten på Røde Oktober, har ikke ført valgkamp med samme ildhu som sine modstandere, så tvivlen er der. Og hans svar til vælger Chelf gjorde intet for at fjerne den, tværtimod.

-Jeg er ikke synderlig interesseret i at blive præsident, indrømmede Thompson og tilføjede:

-Men jeg tror, jeg ville blive en god præsident....og jeg håber ikke, jeg har talt dig væk fra noget.

Underforstået, at han havde fået vælgeren til at opgive ham. Det forsikrede Todd Chelf høfligt, at Thompson ikke havde, men for mange andre er tålmodigheden løbet ud. De ser gerne en smule mere passion fra deres kandidat, og selv om der er en vis tilbagelænet sydtstatscharme over Thompson, så kunne de godt ønske sig lidt mere Hollywood og Washington. Ikke mindst i betragtning af, at han trods alt deler sit liv mellem de to byer.

Men Fred gider tilsyneladende ikke.