Putin vil have ny by til 300.000 indbyggere på grænsen til Kina

Ruslands præsident har underskrevet en plan for et nyt industricenter i det østlige Sibirien.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har underskrevet en aftale om at bygge en helt ny by ved grænsen til Kina. Den får navnet Sputnik. Sputnik skal ligge omtrent 30 kilometer uden for Vladivostok, og byen skal udvikles til et industricenter med omkring 300.000 indbyggere. Sputnik/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har underskrevet en aftale om at bygge en helt ny by ved grænsen til Kina. Den får navnet Sputnik.

Sputnik skal ligge omtrent 30 kilometer uden for Vladivostok, og byen skal udvikles til et industricenter med omkring 300.000 indbyggere.

Putin underskrev aftalen, da han deltog i et økonomisk forum i Vladivostok fredag.

Sputnik betyder ledsager på russisk. Det var også navnet på verdens første satellit, som blev skudt ud i verdensrummet af Sovjetunionen i 1957. Den udløste rumkapløbet med USA midt under den kolde krig.

Beslutningen om at bygge den nye by følger op på et forslag fra tidligere forsvarsminister Sergej Sjojgu om at opføre flere nye byer i det østlige Sibirien, for at gøre den fjerne region mere tiltrækkende.

Russere bliver i stigende grad draget mod hovedstaden, Moskva, som har bedre infrastruktur og flere muligheder end nogen anden russisk by.

Rusland blev det første land, som sidste år lancerede en covid-19 vaccine. Den blev kaldt Sputnik V til ære for de tidligere triumfer i rummet. Den russiske vaccine er i dag godkendt i 70 lande.

/ritzau/dpa