Putin vil hædre Blatter med Nobelpris

Sepp Blatter, FIFAs skandaleramte præsident, har om nogen fortjent en Nobelpris, mener den russiske præsident.

Foto: MAXIM SHIPENKOV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FIFAs skandaleramte præsident, Sepp Blatter, har gjort en så formidabel og forbilledlig indsats for fodbolden, at han bør hædres med den prestigefyldte Nobelpris. Det mener den russiske præsident, Vladimir Putin.

»Jeg mener, at folk som hr. Blatter eller andre, der er i spidsen for store internationale sportsforbund eller Den Olympiske Komité, fortjener en speciel anerkendelse. Hvis der er nogen, der fortjener Nobelprisen, så er det disse personer,« sagde Vladimir Putin til schweizisk TV mandag aften, skriver Reuters.

Rusland skal være vært for VM i fodbold i 2018, og det er kun et par dage siden, at Putin og Blatter stod side om side i rampelyset, da de forskellige lande blev placeret i kvalifikationsgrupper forud for slutrunden.

De rosende ord må varme Sepp Blatter, der i juni meddelte, at han stopper som FIFA-præsident i utide.

Meddelelsen kom blot få dage efter, at den 79-årige schweizer trods korruptionsanklager og anholdelser i organisations top var blevet genvalgt til endnu en periode som præsident.

Han begrundede sin afgang med manglende opbakning

Sepp Blatter har været præsident for FIFA siden 1998. Han bliver siddende på posten frem til 26. februar næste år, hvor FIFA holder ekstraordinært præsidentvalg.