Putin: Rusland er stærkere end alle andre

Vladimir Putin langer ud efter Barack Obama og hylder Donald Trump for at have fingeren på pulsen.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: YURI KOCHETKOV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun få personer havde forudset Donald Trumps sejr i USA, men en af dem var Vladimir Putin. Det hævdede den russiske præsident i hvert fald selv på sit årlige pressemøde, hvor han bød den nye amerikanske præsident varmt velkommen.

Putin langede samtidig hårdt ud efter den nuværende præsident og de amerikanske sikkerhedstjenester, der har beskyldt den russiske stat og Putin personligt for at stå bag hackerangreb på amerikanske partier for at påvirke valgresultatet.

Den slags beskyldninger er »skamløse,« mente Putin.

»Trump svarede godt på dette. Han sagde: Hvordan kan vi vide, at det var Rusland, der hackede? Måske var det et andet land eller nogen, der lå på en sofa?,« sagde Putin. Det demokratiske parti var til gengæld »dårlige tabere,« mente Putin.

Den russiske præsident trak paraller mellem sin egen og Donald Trumps politiske appel. Trump talte til amerikanere, som deler »vores traditionelle værdier,« sagde Putin.

»Trump forstod stemningen blandt folk, og han blev ved, da ingen troede på ham,« sagde Vladimir Putin.

»Ja, undtagen dig og mig,« tilføjede han smilende.

En Kreml-tro aktivist på pressemødet viftede med et stort billede af Putin, Trump og Marine Le Pen fra protestpartiet Front National side om side.Putin nedspillede samtidig Trumps seneste bemærkninger om et nyt våbenkapløb og en styrkelse af det amerikanske atomforsvar.

»Det er ikke noget nyt,« sagde Vladimir Putin, der fremhævede Rusland som »stærkere end enhver potentiel aggressor«.