Putin og Macron blander fodbold og politik ved VM-finale

Macron og Putin kommer til at sidde på samme tribune, når Frankrig søndag spiller finalekamp ved VM.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron (t.v.), møder Putin i forbindelse med søndagens VM-finale. Dagen efter er det USA's præsident, Donald Trump (t.h.), der holder møde med den russiske præsident i Helsinki. Tatyana Zenkovich/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, skal mødes med Ruslands præsident, Vladimir Putin, under sin tur til Moskva, hvor Macron søndag overværer Frankrig spille i finalen ved VM i fodbold.

Det siger en unavngiven kilde i det franske præsidentkontor.

Macron og Putin taler regelmæssigt i telefon og har mødtes i forbindelse med topmøder i løbet af det seneste år. Men der er store uenigheder mellem dem i spørgsmål om blandt andet krigen i Syrien og konflikten i Ukraine.

Begge præsidenter kommer til at overvære finalekampen fra præsidenttribunen på det stadion i Moskva, hvor kampen spilles søndag.

Tidligere onsdag sagde russiske embedsmænd til nyhedsbureauet RIA, at Putin og Macron formentlig skulle mødes i forbindelse med VM-finalen, hvor Frankrigs landshold møder enten England eller Kroatien.

Det er dog endnu ikke helt på plads, om mødet kommer til at finde sted i Kreml eller på stadion.

I modsætning til Macron har den britiske regering besluttet at boykotte fodbold-VM i Rusland og ikke deltage, hvis England skulle gå videre til finalen.

Briterne beskylder styret i Moskva for at være bag giftangrebet på den tidligere russiske dobbeltagent Sergej Skripal i marts.

Dagen efter søndagens VM-finale mødes Putin med den amerikanske præsident, Donald Trump, i Finlands hovedstad, Helsinki.

Mandagens møde bliver det første bilaterale møde mellem Trump og Putin.

/ritzau/AFP