Putin: Nedstyrtet pilot er i live

Den ene af piloterne fra det nedskudte russiske fly er tilsyneladende på vej til en russisk base i Syrien.

De to piloter skød sig ud af flyet. Den ene mistede livet, men den anden er tilsyneladende på vej i sikkerhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: HABERTURK TV CHANNEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYRIEN: Den ene af de to piloter om bord på det kampfly, der tirsdag styrtede ned nær grænsen mellem Tyrkiet og Syrien, er nu i sikkerhed. Det siger Ruslands præsident, Vladimir Putin, ifølge nyhedsbureauet AP.

Udmeldingen fra Putin kommer efter et pressemøde, hvor Ruslands forsvarsminister Sergei Shoigu, bekræftede redningen af piloten.

»Operationen er nu afsluttet. Piloten er ankommet til vores base og er i live,« sagde han ifølge det russiske nyhedsbureau RIA.

Piloten blev reddet efter en tolv timer lang redningsaktion, der først sluttede tidligt onsdag morgen, og han befinder sig nu på Ruslands luftbase nær byen Latakia i Syrien.

Det russiske Su-24-kampfly blev tirsdag skudt ned nær grænsen mellem Syrien og Tyrkiet. De to piloter skød sig ud med katapultsæder. Den anden pilot meldes dræbt, og tidligere onsdag udtalte Ruslands ambassadør i Frankrig ifølge Reuters, at piloten var blevet dræbt »på brutal vis« af militante islamister i Syrien.

BNB