Putin kræver reportere løsladt i fangeudveksling med Ukraine

Russiske journalister, som blev anholdt i Ukraine i maj, skal udleveres straks, siger Ruslands præsident.

Præsident Vladimir Putin kræver reportere løsladt i fangeudveksling med Ukraine Fold sammen
Læs mere
Foto: MAXIM SHIPENKOV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En udveksling af krigsfanger kan være på vej mellem Rusland og Ukraine, efter at de to landes præsidenter har drøftet emnet i en telefonsamtale lørdag.

»Der blev lagt høj vægt på det humanitære spørgsmål - herunder udvekslingen af fanger,« meddeler præsident Vladimir Putins pressekontor i Moskva om samtalen med den ukrainske præsident, Petro Porosjenko.

Putin er optaget af, at Ukraine skal udlevere flere russiske journalister, som blev pågrebet i sidste måned. Det skal ifølge præsidenten ske omgående.

»Vladimir Putin understreger nødvendigheden af, at russiske journalister, som er anholdt i Ukraine, udleveres,« skriver Kreml.

Der er ifølge Putins kontor indgået en aftale mellem landene.

Ukraines præsident tog ifølge det russiske nyhedsbureau Tass initiativ til samtalen.

Tass skriver, at de ukrainske sikkerhedsstyrker i midten af maj udførte en aktion rettet mod nyhedsbureauet RIA Novostis medarbejdere, som blev anklaget for forræderi.

Blandt andre en chefredaktør blev anholdt. Også flere journalister blev pågrebet.

Den aktuelle konflikt mellem den tidligere sovjetrepublik Ukraine og Rusland har stået på siden 2014. Den udviklede sig i kølvandet på en revolution i Ukraine, da landets prorussiske præsident flygtede til Rusland.

I den kaotiske eftertid rykkede russiske styrker ind i Ukraine, og Rusland annekterede halvøen Krim. Der er fortsat kampe mellem Ukraines militær og prorussiske styrker i det østlige Ukraine.

/ritzau/Tass