Putin kræver grundig analyse af flygtningestrømme i EU

Ruslands præsident mener, at det vil være uhyre svært at integrere migranterne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ruslands præsident beordrer sit embedsværk til at levere en grundig analyse af flygtningestrømmene i Europa, så han kan navigere og planlægge sit eget lands politik derefter.

Vladimir Putin mener, at det er stort set umuligt for migranterne at falde til i Rusland, siger han på et møde i landets nationale sikkerhedsråd.

- Situationen skal analyseres. Der skal drages konklusioner fra migrationskrisen i Europa, og vore egne beslutninger skal tilpasses, hvor det er nødvendigt, så de tager højde for eksisterende og mulige trusler, siger Vladimir Putin.

På mødet understreger Putin, at udviklingen i Mellemøsten og andre regioner, hvor migrantstrømme kan opstå, skal overvåges konstant.

- Vi ser, hvor alvorlige konsekvenserne af de svært kontrollerbare flygtningestrømme fra Mellemøsten, Nordafrika og Afghanistan er i Europa. Kriminaliteten er stigende. Der er religiøse og nationale konflikter og sociale spændinger, siger Putin.

Migranter i denne situation har ifølge præsidenten nærmest ingen "mulighed for at blive integreret i samfundet. De bliver lette ofre for propaganda, og de kan rekrutteres af ekstremister og terrororganisationer".

Putin konstaterer, at migrationen fører til øget radikalisering både blandt migranter og russere.

/ritzau/Tass