Putin: Gasangreb planlægges i Syrien for at få Assad i problemer

Ruslands præsident hævder, at der planlægges nye kemiske angreb i Syrien - med det formål at sprede dårlig omtale af Syrien. Men han siger ikke, hvem det er, der vil fabrikere falske beviser mod Syrien med et gasangreb.

Præsidenten kommer dog ikke ind på, hvem der planlægger det formodede angreb. Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGEI CHIRIKOV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et angreb med kemiske våben mod forstæderne til den syriske hovedstad, Damaskus, klargøres i øjeblikket med det mål for øje at beskylde Syriens regime og præsident Bashar al-Assad for at stå bag.

Det hævder Ruslands præsident, Vladimir Putin, der er Syriens allierede, på et pressemøde ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

»Vi er i besiddelse af information fra flere forskellige kilder, der peger på, at disse provokationer - jeg kan ikke kalde det for andet - bliver forberedt i andre syriske regioner blandt andet i de sydlige forstæder i Damaskus, hvor der er planer om at kaste stof ned og anklage de officielle syriske myndigheder,« siger Putin.

Præsidenten kommer dog ikke ind på, hvem der planlægger det formodede angreb.

Siden den syriske provins Idlib blev ramt af et formodet gasangreb sidste tirsdag, er beskyldningerne fløjet gennem luften fra Kreml og Det Hvide Hus.

USA peger på Syrien og Rusland som de skyldige i angrebet, som kostede flere end 80 livet. Det afviser det syriske regime.

Rusland påstår til gengæld, at syriske kampfly ramte et lager, hvor oprørere havde opbevaret kemiske våben.