Putin fløj over russisk vandhelvede

Fra en helikopter kunne Ruslands præsident se, hvad oversvømmelser har gjort ved landets Sortehavskyst. Mindst 150 har mistet livet i vandmasserne.

Ødelæggelserne er massive efter det voldsomme uvejr, hvor byen Krymsk i Krasnodar-regionen i det sydlige Rusland blev hårdest ramt. Fold sammen
Læs mere
Foto: EDUARD KORNIYENKO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag var den russiske præsident, Vladimir Putin, om bord i en helikopter over landets Sortehavskyst, hvorfra han kunne se de områder, der er hårdest ramt af massive oversvømmelser.

Efterfølgende beordrede han en undersøgelse af, hvorvidt lokale myndigheder har advaret indbyggerne i tilstrækkelig grad med henblik på at komme tids nok i sikkerhed.

I løbet af få timer faldt der, hvad der svarer til to måneders regn i Krasnodar-regionen, hvilket forvandlede veje til floder og oversvømmede mange bygninger.

Time for time vokser antallet af døde. Natten til søndag dansk tid havde mindst 150 mistet livet ifølge Reuters.


Flere dræbt af strømførende kabler i vandet

Flere af ofrene blev dræbt af elektricitet fra strømførende kabler, der blev revet ned af vandmasserne, mens andre simpelthen blev skyllet i havet. Mange af de omkomne var ældre mennesker, der lå og sov, da uvejret brød løs.

Værst ramt er byen Krymsk, der ligger cirka 300 kilometer fra Sochi ved Sortehavskysten, der skal danne rammen om Vinter OL i 2014. Alene i Krymsk er mindst 88 omkommet.

Meteorologerne varsler mere regn søndag, men guvernøren for området, Alaxander Tkachov, opfordrer befolkningen til ikke at gå i panik:

- Ingen kan erindre oversvømmelser af den størrelse. Der har ikke været noget af den slags de sidste 70 år. Mere end 5.000 familier er ramt, sagde han lørdag.