Putin: Det ville være kedeligt uden rygter

På sin første offentlige optræden i 11 dage driller præsident Putin verdenspressen ved at sige, at det ville være kedeligt uden sladder - og maner samtidig rygter om sin død i jorden.

Putin i Skt. Petersborg 16. marts. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RUSLAND: Den russiske præsident, Vladimir Putin, har ikke vist sig officielt siden 5. marts, og det har sat gang i en masse spekulationer om, hvad der kunne være hændt ham - var han død, var han alvorligt syg - eller var han stukket af med sin gravide elskerinde?

Alle formodninger er mandag blevet manet til jorden, hvor Putin er mødtes med Kirgistans præsident i Sankt Petersborg, skriver Reuters.

Putin mødtes med præsident Almazbek Atambayev på et palads lidt uden for Sankt Petersborg og kunne dermed - efter 11 dages fravær i det offentlige søgelys - dementere alle rygter. På et pressemøde i Sankt Petersborg blev han bedt om at kommentere de mange rygter, der har floreret, og Putin konstaterede, at livet uden rygter ville være kedeligt.

»Det ville være kedeligt uden sladder,« sagde præsidenten ifølge Reuters til pressen.

Men tilbage står stadig det ubesvarede spørgsmål om, hvad Putin så har lavet i 11 dage. Normalt går der nemlig ikke meget mere end et døgn uden, at den russiske præsident optræder i offentligheden.

I løbet af de seneste 11 dage har flere af præsidentens officielle, planlagte møder været aflyst eller udskudt, og det har bidraget yderligere til rygtebørsen.