Putin bag lærebog i judo

En modstander, der virker svag kan måske slå dig, siger Ruslands præsident, der har det sorte bælte i judo og nu giver gode råd i en instruktionsvideo

Den russiske præsident, Vladimir Putin, som har det sorte bælte i judo, har øjensynligt haft tid til at bidrage til en lærebog i sporten ud over at styre verdens største land.

Kreml-lederen sagde ved indvielsen af en Toyota-bilfabrik i sin hjemby Skt. Petersborg, at han deltog i produktionen af en video om sporten sammen med en japansk ekspert.

- Vi var med til at optage en video-disc til judobogen, fortalte Putin, der venter, at bogen bliver udgivet i januar eller februar.

Han takkede den japanske judomester Yasuhiro Yamasita for at have produceret manualen i Rusland, men er utilfreds med, at judomesteren skal træne et kinesisk hold op til De Olympiske Lege i Beijing. Putin mener, at det var bedre, at japaneren trænede det russiske OL-hold.

Putins passion for judo er velkendt. Og den russiske præsident mener, at sporten kan bidrage med mere end fysisk styrke.

- En sport som judo er et godt grundlag for at lære gensidig respekt. Man har respekt for sin modstander. En modstander, der virker svag, kan slå dig, hvis du mister koncentrationen og bliver eftergivende, konstaterer Putin.

/ritzau/Reuters