Putin advarer Vesten: I skal ikke lege med os

Vladimir Putin skærper retorikken over for Vesten. Ruslands styrker og atomvåben vil være parate til at svare på enhver form for aggression, advarer præsidenten.

Foto: MIKHAIL KLIMENTIEV/RIA NOVOSTI/K
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RUSLAND: Den russiske præsident, Vladimir Putin, sender nu en skrap advarsel af sted mod Vesten og de nabolande, som de seneste måneder har meldt sig i koret af kritikere, der er utilfredse med Ruslands rolle i konflikten i det østlige Ukraine. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ved en ungdomslejr ved en sø nær Moskva lod den russiske præsident de unge tilhørere vide, at andre lande gør klogest i at lade være med at lægge sig ud med stormagten.

»Ruslands partnere burde forstå, at det er bedst ikke at lægge sig ud med os,« lød det fra præsidenten, der samtidig gjorde opmærksom på, at landet er en atommagt:

»Gudskelov tror jeg ikke, der er nogen, der tænker på at åbne en konflikt i stor skala med Rusland. Jeg vil gerne minde om, at Rusland er et af verdens førende atomlande,« sagde Vladimir Putin.

Han forsikrede dog samtidig om, at det ikke er Ruslands intention at komme i konflikt med nogen.

»Rusland er langt væk fra at blive involveret i nogen form for konflikt i stor skala. Det ønsker og planlægger vi ikke. Men naturligvis bør vi altid være parate til at svare på enhver form for aggression mod Rusland,« lød det videre.

Han bebrejdede i samme stund USA og EU for den »forfatningsstridige« afskedigelse af den Moska-støttede Viktor Janukovitj i Ukraine og for at have erstattet ham med pro-europæisk.