Provokerende svenske reklamer raseret af demonstranter

Sverigedemokraternas reklamekampagne på en station i Stockholm, hvori partiet undskylder for tiggeri over for turisterne, er blevet ødelagt af 200 demonstranter.

»Vi beklager rodet her i Sverige«, står der på bannere hægtet i loftet i Östermalm Torvs metro i Stockholm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Berti Ericsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SVERIGE: Flere end 200 demonstranter stormede sent tirsdag aften en tunnelbanestation på Östermalmstorg i Stockholm og flåede skilte med provokerende budskaber fra partiet Sverigedemokraterna ned. Det skriver svt.se.

Sverigedemokraterna, der befinder sig på Sveriges yderste højrefløj, har lanceret en reklamekampagne på stationen henvendt til landets turister, hvori partiet på engelsk »undskylder« for det »roderi«, der er med udenlandske tiggere i den svenske hovedstads gader.

Ifølge kampagnen har Sverige et »alvorligt problem med tvangstiggere, som internationale bander tjener penge på«. Kampagnen, der til dels er rettet mod turister, langer også ud efter magthaverne med en erklæring om, »at regeringen ikke ønsker at gøre det, der er nødvendigt«.

De kontroversielle tekster fik lov til at hænge på stationen i Stockholm i under et døgn og er flere gange blevet revet ned men erstattet af nye. Senest tirsdag aften blev reklameskiltene trods et stort politiopbud endnu en gang fjernet af hundredvis af demonstranter.

Forud havde op mod 1.000 personer demonstreret på Norrmalmstorg mod Sverigedemokraternas kampagne.

Sverigedemokratarna vil i løbet af kort tid tage stilling til, om reklamekampagnen på tunnelbanestationen under Östermalmstorg skal fortsætte.

Det stærkt indvandrerkritiske parti fik 13 procent af stemmerne ved det seneste valg.