Protestskib klar til aktion

Greenpeace skærper nu kampagnemetoden for at få stoppet de grønlandske prøveboringer efter olie.

Greenpeaces aktionsskib "Esperanza" er ankommet til en borerig 300 km nord for polarcirklen i farvandet mellem Grønland og Canada for at protestere mod Grønlands olieboringer. - Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARTIN BUREAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AASIAAT: Greenpeace skærper nu kampagnemetoderne for at få stoppet de grønlandske prøveboringer efter olie.

Med 35 aktivister og kampagnefolk om bord er protestskibet "Esperanza" nu ankommet til Baffin bugten 300 km nord for polarcirklen i farvandet mellem Grønland og Canada.

Protestskibet ligger opankret ca. en kilometer fra olieselskabet Cairn Energys borerig Stena Don. Desuden ligger boreskibet Stena Forth i nærheden. Det danske inspektionsskib Vædderen og et politifartøj med fire gummibåde overvåger ifølge miljøorganisationen Greenpeace og "Esperanzas" bevægelser.

- Vi har i morges bedt Cairn om at stoppe boringerne. Det er en chokerende oplevelse at stå her og se på den store borerig og boreskibet i et så sårbart og smukt område. De katastrofale olieudslip i Den Mexicanske Golf og Kina viser med al tydelighed behovet for at stoppe verdens afhængighed af olie, siger Jon Burgwald, der er klimamedarbejder hos Greenpeace, til berlingske.dk.

Greenpeaceskibet ligger 175 km fra byen Aasiaat.