Prognose: Verdensøkonomien får kun en lille vækst

Tendensen med lav vækst ser desværre ud til at fortsætte. Dansk Industri ærgrer sig over udsigterne.

København. Verden kan forvente en svag global, økonomisk vækst i de kommende år.

Det viser en revideret prognose fra Den Internationale Valutafond (IMF), som venter en global vækst på 3,4 procent i 2017.

Til næste år er det ventet, at verdensøkonomien vil vokse med 3,8 procent, skriver valutafonden i en ny kvartalsprognose for den globale økonomi.

Men der er dog kommet en joker ind i billedet i form af den kommende amerikanske præsident, Donald Trump. Det er endnu uvist, hvilke finanspolitiske haner han vil dreje på, når han fra på fredag indtager Det Hvide Hus i Washington.

- Denne prognose er baseret på en antagelse om en forandring i politikkerne fra den nye administration i USA og den globale afsmitning, skriver IMF mandag i opdateringen af den globale prognose.

I Dansk Industri er der ærgrelse at spore, for selv om væksten ventes at blive lidt højere i de kommende år, når den ikke op på samme niveau som tidligere.

De danske eksportvirksomheder havde sidste år svært ved at hente nye ordrer på eksportmarkederne, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Væksten på vores eksportmarkeder er fortsat lavere, end vi har været vant til. Der er bedring på vej, men tendensen med lav vækst ser desværre ud til at fortsætte i de kommende år, vurderer han.

/ritzau/