Pro-syriske styrker vil stoppe tyrkisk angreb i Afrin

Syrisk tv: Pro-syriske regeringsstyrker vil "inden for få timer" gå ind i Afrin for at stoppe tyrkisk angreb.

Syriske kurdere sørger i den nordlige by Afrin under en begravelse af faldne kurdiske militsmedlemmer. Pro-syriske regeringsstyrker vil mandag gå ind i Afrin for rat imødegå tyrkisk offensiv, rapporterer syrisk tv-station. Scanpix/George Ourfalian Fold sammen
Læs mere

Beirut. Pro-syriske regeringsstyrker vil "inden for få timer" gå ind i Afrin.

De syriske styrker vil sammen med kurdiske styrker gøre front mod Tyrkiets militær i den nordvestlige region nær den tyrkiske grænse, oplyser tv-stationen Ikhbariya.

- Pro-syriske styrker vil gå ind i Afrin inden for få timer, meddeler tv-stationen, der har sin egen korrespondent som kilde.

En højtstående kurdisk embedsmand sagde søndag, at kurdiske styrker i Syrien er nået til enighed med regeringen i hovedstaden, Damaskus, om, at den syriske regeringshær skal rykke ind i Afrin-regionen for at hjælpe med at slå den igangværende tyrkiske offensiv tilbage.

- De syriske soldater kan være på plads i regionen inden for de næste to dage, sagde den kurdiske embedsmand Badran Jia Kurd.

Regeringshæren vil blandt andet tage opstilling ved dele af grænsen mellem Syrien og Tyrkiet.

Tyrkiet indledte den 20. januar en offensiv mod Afrin til lands og fra luften. Offensiven foregik sammen med syriske oprørsgrupper støttet af den tyrkiske regering.

Den er rettet mod den kurdiske YPG-milits. YPG har ifølge Tyrkiets regering tætte bånd til det forbudte og terrorstemplede kurdiske arbejderparti, PKK.

Den syriske regering har krævet, at Tyrkiet stopper sin offensiv og respekterer Syriens territorie og suverænitet.

YPG, som har modtaget våben fra USA, har erobret store områder i det nordlige Syrien fra den yderliggående islamistiske gruppe Islamisk Stat.

Kurderne gør sig andre tanker om, hvordan den del af Syrien skal ledes i fremtiden end præsident Bashar al-Assad.

Afrin er en af tre regioner i det nordøstlige Syrien, der har været under semi-autonomt kurdisk styre siden 2013.

I løbet af krigen i Syrien har der været sammenstød mellem Assads styrker og YPG. Men det meste af tiden har de undgået direkte konflikt. Til tider har de to parter endda antydet, at en langsigtet aftale mellem dem kan være en mulighed.

Den kurdiske rådgiver siger, at søndagens aftale med regeringen i Damaskus er af ren militær karakter. Der er ikke indgået nogen politiske aftaler på nuværende tidspunkt.

/ritzau/Reuters