»Privatdetektiver var normalt«

»Storbritanniens mest forhadte kvinde« Rebekah Brooks bliver lige nu krydsforhørt af britiske parlamentsmedlemmer. Følg med i høringen om aflytningsskandalen minut for minut her.

Rebekah Brooks, tidligere topchef for News International og tidligere chefredaktør for News of the World, taler stille og ydmygt under høringen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PRESS ASSOCIATION
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Følg livebloggen længere nede på siden.

I øjeblikket sidder den tidligere chefredaktør for skandaleavisen News of the World, Rebekah Brooks i den varme stol. Men før hende var det mediemogulen Rupert Murdoch og hans søn James.

Midt under den timelange parlamentshøring i sagen om News of the World blev Rupert Murdoch forsøgt overfaldet. En ung mand rejste sig op i salen og kastede en tallerken med barberskum mod den 80 år gamle australier.

Før nogen af sikkerhedsfolkene nåede frem til Rupert Murdoch, var hans kone Wendi Murdoch på benene. På TV-billeder ser man tydeligt, hvordan hun slår ud efter overfaldsmanden.

Billedeserie: Angrebet på Murdoch i billeder

Ifølge flere journalister som var til stede i høringslokalet, samlede hun derefter tallerkenen med barbarskum op fra gulvet og kastede den tilbage mod overfaldsmanden.

Høringen blev omgående afbrudt og den direkte TV-transmission blev slukket. Da forhøret efter et kvarters pause blev genoptaget, lød det fra et af komiteens medlemmer:

- Hr. Murdoch, din kone har et fremragende venstre hook.

Samtidig blev den unge mand ført væk i håndjern af britisk politi. Spørgsmålet som alle nu stiller sig selv er: Hvordan lykkedes det ham at komme ind i det topsikrede høringslokale? - og endda med en tallerken fuld af barberskum!

Se med direkte her: