Prinsesser dømt for at behandle tjenestefolk som slaver

Otte prinsesser fra Abu Dhabi er i Belgien dømt for at have udsat deres tjenestefolk for en helt forfærdelig behandling.

En af tjenestefolkende, der blev udsat for en horribel behandling af de otte prinsesser, møder i retten i Bruxelles. Ingen af de otte anklagede var mødt op. Fold sammen
Læs mere
Foto: DIRK WAEM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke hver dag, at kongelige sættes i forbindelse med slaveri.

Men fredag har en belgisk dommer fundet Abu Dhabis prinsesse Shekha Alnehayan og hendes syv døtre skyldige i menneskesmugling og i at udsætte deres tjenestefolk for ydmygende behandling. Det skriver Deutsche Welle.

I 2008 flyttede mor og døtre ind på Hotel Conrad i Bruxelles i en måned. Med sig havde de flere end 20 tjenestefolk, og selskabet lejede derfor en hel etage på det luksuriøse hotel.

Politiet stormede hotellet, efter at en af tjenestefolkene var flygtet og fortalte myndighederne om grufulde forhold, hvor de tjenende ånder aldrig måtte forlade etagen.

Under den efterfølgende retssag mente anklageren, at prinsesserne havde behandlet deres tjenere som slaver. Angiveligt skulle de bl.a. stå til rådighed 24 timer i døgnet, men de fik ikke nok at spise og havde endda ikke egne senge at sove i.

Desuden havde prinsesserne ifølge anklageren taget tjenernes pas og nægtede at udbetale deres løn.

De otte prinsesser var ikke til stede under retssagen. De blev idømt en betinget fængselsdom på 15 måneder og en bøde på godt 1,2 millioner kr.

Ifølge Ritzau skal halvdelen af bøden betales med det samme. Resten skal betales i tilfælde af, at de otte prinsesser vender tilbage til Belgien.

Selv om prinsesserne altså blev kendt skyldige i menneskehandel og ydmygende behandling af tjenestefolkene, blev de på grund af mangel på beviser ikke dømt for at udsætte dem for umenneskelige forhold.

Var det sket, havde dommen sandsynligvis været langt hårdere.

Det er ikke første gang, at arabiske rigfolk udsætter deres tyende for horrible forhold. BBC beskriver, hvordan en 58-årig indisk hjushjælp i 2015 fik hugget armen af af sin arbejdsgiver, efter at hun var flygtet fra hans hus, hvor hun ifølge sin familie blev udsat for tortur.