Prins William kræver 11 millioner efter topløse fotos af sin kone

Topløse og intime fotos af hertuginde Kate i 2012 skal koste chefredaktør og magasinchef dyrt, siger anklager.

11,2 millioner kroner kræver prins William og hertuginde Kate i erstatning efter publiceringen af topløse fotos af Kate i Frankrig i 2012. Reuters/Pool Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Offentliggørelsen af topløse fotos af den britiske hertuginde Kate skal koste seks personer meget store bøder.

Det kræver en fransk anklager under en retssag tirsdag. Samme krav stiller advokaten for hertuginden og hendes mand, prins William.

Parret kræver 1,5 millioner euro kroner i erstatning, hvilket svarer til 11,2 millioner kroner.

Fotografierne blev bragt i magasinet Closer og i avisen La Provence i september 2012. Det royale par lagde derpå sag an i Frankrig.

Chefredaktør Laurence Pieau på Closer og den administrerende direktør i bladgruppen Mondadori, Ernesto Mauri, er anklaget.

Også to fotografer, som mistænkes for at have taget billederne, skal svare på anklager om krænkelser af privatlivets fred under retssagen i Nanterre.

De mest intime fotos viser Kate topløs, mens prins Wiliam smører hendes balder ind i solcreme. Disse fotos blev bragt i Closer.

Hertugen og hertuginden af Cambridge indledte sag mod bladforlaget, så snart fotografierne var blevet offentliggjort, og der blev nedlagt forbud mod at offentliggøre dem igen.

Parrets advokat, Aurelien Hamelle, har ved en tidligere høring sagt, at der var tale om et »meget intimt øjeblik« i det unge pars liv. Det burde på ingen måde være bragt på en magasinforside, sagde hun.

Advokaten har også fremhævet, at det var ekstra belastende for parret på grund af Williams mors død. Prinsesse Diana døde i 1997 i en bilulykke i Paris på flugt fra paparazzier.

/ritzau/AFP